Reviews

Ik sport nu iets meer dan een half jaar bij Bootcamp Brandevoort en ik kan wel eerlijk stellen dat ik er behoorlijk verslaafd aan ben.De eerste keer herinner ik me, helaas, nog goed; ik had niet echt een idee wat me te wachten stond, maar had wel verwacht dat ik goed mee zou kunnen met de groep. Nou wat had ik me vergist! Deze belasting was mijn lichaam niet gewend waardoor ik al gauw buiten adem raakte, zwart voor mijn ogen werd en zelfs boven de prullenbak belandde. Ik was nooit gewend om mijn grenzen zo intens op te zoeken, dus mijn lichaam kreeg een flinke reality-check. De gemakkelijke keuze zou zijn geweest om het bij die ene keer te laten, maar in plaats daarvan besefte ik maar al te goed dat Bootcamp Brandevoort de manier was om fysiek vooruitgang te boeken zodat mij dit niet nog een keer zou overkomen. Gelukkig ging het na de eerste keer steeds beter en kan ik nu zeggen dat ik op elk fysiek vlak erg goed vooruit ben gegaan.Mark zorgt er elke keer weer voor dat we fysiek uitgedaagd worden op een verrassende en speelse manier. Ik ken weinig trainers die met zoveel passie, enthousiasme, creativiteit en diversiteit hun trainingen geven en voorbereiden. Ik ben zelf werkzaam als fysiotherapeute dus ben bekend met training geven, maar toch word ik elke keer weer verrast door Mark zijn trainingen. Naast de creativiteit en diversiteit zitten de trainingen ook theoretisch goed in elkaar waardoor het gewenste resultaat behaald wordt.Naast wat Bootcamp Brandevoort mij fysiek geeft, vind ik vooral de sfeer en samenhorigheidsgevoel erg fijn. We zijn een grote groep met mannen en vrouwen, jong en oud, beginners en gevordenen. Iedereen staat voor elkaar klaar en sleept elkaar door de zware trainingen heen waarbij we elkaar in elkaars waarde laten. Mede dankzij mijn mede-bootcampers kijk ik elke keer weer uit naar de training.Ook gaan we naast de trainingen samen naar Obstacle Run’s om onder andere onze fysieke gesteldheid te toetsen, maar ook vooral voor de gezelligheid; juist het plezier in bewegen is zo belangrijk zodat het iets leuks is in plaats van een verplichting.Ik ben heel erg dankbaar dat ik Bootcamp Brandevoort heb ontdekt en kijk uit naar wat de toekomst allemaal nog gaat brengen.
Amber Ariens
Vanaf dag 1 sport ik bij Bootcamp Brandevoort. In eerste instantie in een kleine groep waarbij het er soms zelfs op neerkwam dat we met een groep van 3 man inclusief trainer waren. Door het enthousiasme (ondanks de kleine groep) en de persoonlijke betrokkenheid waarmee de trainingen werden gegeven is de motivatie om bij Bootcamp Brandevoort te blijven sporten altijd gebleven. Bootcamp Brandevoort betekent voor mij buiten sporten met erg veel afwisseling. De trainingen zijn (bijna) nooit hetzelfde en altijd is de trainer Mark Hendriks op zoek naar nieuwe oefeningen en nieuwe uitdagingen voor de groep. Deze afwisseling zorgt ervoor dat ik twee keer in de week met plezier ga sporten en elke training opnieuw mijn fysieke grens opzoek. Door Bootcamp Brandevoort ben ik onder andere in contact gekomen met Obstacle Runs. Iets waar ik van tevoren nooit aan gedacht zou hebben om aan mee te doen, bleek ineens een super mooie en leuke uitdaging wat er uiteindelijk tot heeft geleidt dat ik nu aan ongeveer 10 runs succesvol heb uitgelopen en er staan er nog meer in de planning. Bootcamp Brandevoort zorgt voor een uitdaging voor elk niveau van sporter. Bij mij heeft het ervoor gezorgd dat ik op zowel conditioneel als krachtgebied in korte tijd grote stappen vooruit heb gemaakt. De persoonlijke begeleiding van de trainer(s), afwisselende trainingen en de gezellige groep zijn voor mij een reden om de komende jaren zeker nog bij Bootcamp Brandevoort te blijven trainen. Rating: 9/10 (ruimte voor verbetering moet er blijven ;-))
Hans Janssen
Wat betekent Bootcamp Brandevoort voor mij?2 jaar geleden heb ik de stap gewaagd, om te bellen met Bootcamp Brandevoort. Ik krabbelde langzaam uit een heel diep dal wat PTSS (post traumatisch stress stoornis) heet. Na intensieve therapie moest ik zelf in de maatschappij mijn weg zoeken. Ik wist dat ik niet thuis moest blijven zitten en letterlijk in beweging moest komen. Bootcamp sprak me aan, omdat het buiten is. Je traint in een groep, maar voor jezelf en je werkt met natuurlijke elementen. Ik had 0 zelfvertrouwen, 0 conditie en ook nog eens een lichamelijke beperking. Ik besloot er toch voor te gaan!Door de goede opvang en begeleiding van Mark en ook Koen voelde ik me al snel welkom. Mark dacht met me mee en paste oefeningen aan waar nodig en hielp me de nodige drempels te nemen. Ook de groep was meteen open en keken niet raar op. Er heerst een fijne sfeer, waarin iedereen elkaar helpt en aanmoedigt. Zo begon ik dus 2x  per week te trainen. Na een aantal keren voelde ik zelf al verbetering in mijn kunnen. Dat was geweldig! Het vuurtje in mij ging weer branden. Wat doet dat goed voor je zelfvertrouwen!Inmiddels heb ik zoveel obstakels letterlijk en figuurlijk overwonnen dat ik gewoon een heel nieuw persoon ben geworden. Het meedoen met de eerste obstacle run was echt het keerpunt in mijn herstel. En het einde van mijn groei is nog niet in zicht!Zeker nu ik ook naar mijn voedingspatroon ben gaan kijken. Doordat ik veel suikers tot me nam, was ik vaak moe, energieloos. Ik dacht wel dat het aan mijn eten lag, maar veranderen lukte me niet. Ook hier heb ik Mark om hulp gevraagd. Nu maakt hij maandelijks een voedingsschema en kom ik wekelijks bij Manon om te wegen en even te overleggen. En ook dit werkt perfect voor mij, het geeft de houvast en het inzicht dat ik nodig heb. En het resultaat tot nu toe mag er zijn! Een succesverhaal vind ik zelf! Zonder dit alles was ik nooit zover gekomen. Je moet het zelf doen, maar met zo’n begeleiding kan het bijna niet misgaan!
Bianca Poschkens

Op 54 jarige leeftijd heb ik weer de actieve sport opgepakt op aangeven en enthousiasme van mijn zoon Mark de trainer van Bootcamp Brandevoort.

Enige twijfel was er in 2014 wel, vooral de vraag aan mijzelf ’kan ik dit wel’ omdat ik regelmatig last heb van mijn rug.  Zo gezegd zo gedaan ben ik gestart op mijn nivo met mijn kracht en een laag uithoudingsvermogen. Geen twijfel na die eerste trainingavond (wat is dit heerlijk ‘sport met inzet van je eigen lichaam als middel’) en het nivo en uithoudingsvermogen bepaal je zelf. Mark weet daar heel goed op in te spelen door de oefenvorm zo neer te zetten dat jezelf de intensiteit kunt bepalen. In het begin is de verdiende spierpijn een heerlijke beloning voor de inzet die je geeft. Na enige tijd verdwijnt die spierpijn en wordt de lat hoger gelegd. Dan denk je, kan ik dat met de gedachte aan mijn rug, jawel hoor ook dat kun je door de diversiteit aan trainingsvormen. Wat blijkt je spieren worden goed gebruikt waardoor het lichaam sterker wordt, en dat geeft een heerlijk gevoel…..YES ik kan het dus toch. Met de wisselende groep sporters train je ook met regelmaat met anderen wat erg leuk is, vooral de leermomenten van elkaar voor elkaar. En dan komt de volgende uitdaging meedoen met een ‘obstacle run’. Ook die uitdaging pak je en dankzij de uitgebreide trainingsstof en je inzet wordt je beloond met een fantastische finish….je hebt het gehaald ! Dan kijk je terug naar de trainingen, de groep, je maatje in de groep en de trainer en dan valt alles op zijn plaats. Door erg leuke afwissende kracht en conditionele trainingsvormen met een erg leuke groep en enthousiaste trainer(s) wordt 2 keer per week trainen beloond met een lichaam dat weer tegen een stootje kan. Waarvoor dank aan Bootcamp Brandevoort en ik weer fit en krachtiger verder kan.

Rob Hendriks